Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з омбудсманом Дмитром Лубінцем дотримання прав людини в умовах воєнного стану

Генеральний прокурор Андрій Костін провів робочу зустріч з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем. Обговорили проблемні питання у сфері дотримання прав людини в умовах воєнного стану.

«Ми всі розуміємо, що у нас спільна мета – захист прав, свобод та інтересів наших громадян від будь-яких посягань з боку будь-кого. Такої ж позиції повинні дотримуватися всі державні органи», – наголосив Андрій Костін.

Дмитро Лубінець з позитивного боку відзначив співпрацю з органами прокуратури у сфері забезпечення прав дитини в умовах конфлікту. Обговорили можливості державного порталу «Діти війни» як універсального каналу зв’язку з правоохоронними та іншими уповноваженими органами.

Також акцентували увагу на спільних заходах, які вживаються задля забезпечення додержання у місцях несвободи законності, ефективного розслідування злочинів за всіма фактами катування, жорстокого поводження, свавільного затримання та смерті.

Учасники зустрічі визначили шляхи підвищення рівня взаємодії, налагодження обміну інформацією про діяльність сторін у сфері захисту прав і свобод людини, а також своєчасного реагування на порушення.

У заході взяли участь заступник Генпрокурора Вікторія Літвінова, керівник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Роман Романюк, представники Уповноваженого та керівництво Департаменту протидії порушенням прав людини в правоохоронній та пенітенціарній сферах Офісу Генпрокурора.