Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив з Федеральним міністром юстиції ФРН шляхи посилення співпраці щодо розслідування воєнних злочинів в Україні

Генеральний прокурор Андрій Костін в ході зустрічі з Федеральним міністром юстиції ФРН Марко Бушманом подякував німецькими партнерам за підтримку та спільну роботу заради забезпечення невідворотності покарання російських воєнних злочинців і пособників агресії.

Німеччина розпочала розслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів, вчинених в Україні після 24 лютого 2022 року. Наразі воно не спрямоване проти якоїсь конкретної особи, а зосереджено на дослідженні загальної ситуації та конкретних епізодів. «Ми також цінуємо проактивність Німеччини у підтримці європейських санкцій проти РФ і лідерство у забезпеченні відповідальності за ухилення від санкцій», – наголосив Андрій Костін.

Федеральний міністр юстиції ФРН Марко Бушман зазначив, що німецькі колеги продовжать підтримувати Україну у питаннях притягнення до відповідальності винних у вчиненні воєнних злочинів.