Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
62 млн грн збитків через перевищення ліміту на промисловий вилов риби – підозрюється посадовець природного парку на Херсонщині

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю природного парку у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Установлено, що депутат однієї із міських рад області – посадовець парку, будучи наділеним повноваженнями щодо збереження, відтворення та раціонального використання природних ресурсів у межах його території, допустив низку порушень. Протягом 2019-2020 років підозрюваний, володіючи інформацією про закінчення лімітів використання водних ресурсів - певних видів риб, не вжив заходів щодо зупинення промислового вилову, що призвело до перевищення ліміту на спеціальне їх використання у межах території та об’єктів відповідного природно-заповідного фонду.

Протиправні дії посадовця призвели до настання тяжких наслідків у вигляді матеріальної шкоди в розмірі понад 62 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за оперативного супроводу відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України Управління СБУ в Херсонській області.

Слідство триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури