Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5500 дол США за перетин держкордону – на Буковині припинено діяльність міжрегіонального каналу переправлення чоловіків за кордон

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури жителю Тернопільщини повідомлено про підозру у незаконному переправленні чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, приватний підприємець з Тернопільщини вирішив одержати прибуток від надання військовозобов’язаним громадянам «міграційних послуг». Разом зі спільниками він допомагав чоловікам призовного віку перетинати держкордон. За свої послуги чоловік брав 5500 доларів США з особи.

Правоохоронці затримали його у Чернівцях після одержання від потенційного клієнта обумовленої суми. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.