Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 тис доларів США за незаконний перетин кордону через систему «Шлях» - затримано керівника благодійної організації та його спільника

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру двом мешканцям міста Києва за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, очільник благодійного фонду разом із спільником пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон в якості волонтерів, шляхом включення їх до системи «Шлях». Свої послуги вони оцінювали у 5 тис доларів США з людини.

Таким чином підозрювані збиралися переправити через державний кордон України двох громадян призовного віку. Зустрівшись з ними у Києві, вони отримали частину грошових коштів у розмірі 5 тис доларів США за одного. Іншу частину грошей отримали від довіреної особи після проходження чоловіками до зони митного контролю.

Одразу після отримання грошових коштів учасників схеми затримали у порядку ст. 208 КПК України.

За результатами проведеного обшуку виявлено та вилучено грошові кошти, мобільні телефони, печатки щодо оформлення права на виїзд.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників ГУ «Д» ДЗНД СБУ та оперативно-розшукового управління Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.