Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
4000 євро за переправлення трьох військовозобов’язаних через держкордон – повідомлено про підозру буковинцю

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом зі спільниками за 4000 євро забезпечив незаконне переправлення до Румунії трьох чоловіків призовного віку, яким заборонено покидати територію України. Вони організували їхній трансфер до лінії розмежування держкордону та надали відповідні інструкції, як пройти прикордонний рубіж.

Підозрюваного викрили прикордонники поблизу держкордону у селі Могилівка Чернівецького району, разом з особами, яких він намагався доправити до ЄС.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Чоловік повторно вчинив кримінальне правопорушення. Навесні 2022 року при спробі незаконно переправити чоловіків за кордон він був викритий правоохоронцями. Обвинувальний акт за цим фактом перебуває на розгляді у суді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.