Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
4000 євро з особи за пакет документів – на Буковині викрито схему уникнення заборони виїзду військовозобов’язаних за кордон

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру буковинці, яка організувала незаконне переправлення чоловіків за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана разом зі спільниками розробила схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків за кордон. За 8000 євро організатори обіцяли двом чоловікам призовного віку виготовити документи, які б надали їм змогу безперешкодно перетинати держкордон.

Правоохоронці затримали підозрювану у порядку ст. 208 КПК України після одержання чергової частини обумовленої суми у розмірі 2000 євро. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим причетним особам.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.