Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3000 доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності – у Дніпрі викрито заступника начальника одного із відділень поліції

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру виконувачу обов’язків заступника начальника одного із відділень поліції міста в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав та одержав 3000 доларів США. За ці кошти він обіцяв громадянці вплинути на прийняття керівництвом поліції рішення щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки.

Під час обшуків у службовому кабінеті правоохоронця вилучено мобільні телефони та документацію, яка підтверджує незаконну діяльність.

Наразі за клопотанням прокурора судом підозрюваного відсторонено від посади.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативниками Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.