Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зрадив державу за посаду в окупованому Бердянську – судитимуть експоліцейського

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно експравоохоронця. Йому інкримінують державну зраду та носіння, зберігання, придбання бойових припасів, вибухових пристроїв й речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому-березні 2022 року, коли рф розпочала повномасштабну війну проти України, інспектор патрульної поліції Бахмутського райвідділу поліції ГУ НП в Донецькій області вирішив перейти на бік представників нзф «днр». За це вони пообіцяли йому керівну посаду у незаконно створеному правоохоронному органі. 

Поїхавши з м. Торецька до вже окупованого військами рф м. Маріуполя, він склав присягу у захопленому приміщенні обласного главку поліції. Проте окупанти не дотримали слова та призначили його на посаду звичайного «старшого інспектора ГІБДД» у м. Бердянську.

Крім того, у липні 2022 року під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання обвинуваченого виявлено та вилучено РПГ-22, дві гранати Ф-1 та РГД-5 і запали до них, п’ять тротилових шашок, а також 741 набій калібром 5.45 мм до автомату АК-74.

Його звільнено із займаної посади в Україні. Він перебуває у розшуку. Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР у м. Краматорську.