Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зрадила присязі та працює у захопленій окупантами виправній колонії – на Донеччині судитимуть посадовицю держустанови

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівниці державної кримінально-виконавчої служби України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні – квітні 2022 року заступниця начальника державної установи «Приазовська виправна колонія (№107)», перебуваючи в тимчасово окупованому м. Маріуполі, добровільно погодилася співпрацювати з загарбниками.

Вона обійняла посаду в незаконно створеному представниками держави-агресора псевдоправоохоронному органі так званої «державної служби виконання покарань міністерства юстиції ДНР».

Наразі обвинувачену оголошено у розшук. Оскільки вона продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини, її судитимуть заочно.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими 3 слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.