Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Зливав» ворогу інформацію та чекав на окупацію – у Рівному за держзраду судитимуть жителя Запоріжжя

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя міста Запоріжжя за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, будучи завербованим агентом ФСБ, з березня по серпень 2022 року через месенджер повідомляв представнику спецслужби РФ дані про місця розташування блокпостів у м. Запоріжжя та пункт постійної дислокації військової частини. Також обвинувачений коригував ворожий вогонь. Після обстрілів міста російськими військовими він повідомляв своєму куратору інформацію про місця ракетних влучань та шляхи переміщення військової техніки ЗСУ. Підривну діяльність чоловік здійснював з ідеологічних та корисливих мотивів, сподіваючись очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами міста Запоріжжя.

Чоловіка затримали у серпні. Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.