Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки на 1 млн грн через незаконну порубку дерев – на Полтавщині судитимуть підприємця (ФОТО)

Лубенською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, у березні та травні 2020 року на території Лубенського району підприємець, не маючи лісорубного квитка, під приводом надання послуг із розчищення узбіччя дороги здійснив незаконну порубку 107 дерев породи ясен та дуб, спричинивши державі збитки на загальну суму понад 1 млн грн. 

Під час досудового розслідування з метою відшкодування коштів на майно фізичної особи-підприємця накладено арешт та заявлено цивільний позов на цю суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Лубенським районним відділом поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Полтавської обласної прокуратури