Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи 4,6 млн грн на ремонті доріг – підозрюють службовців Служби автомобільних доріг у Київській області та підрядника

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури керівнику підрядної компанії та двом службовцям Служби автомобільних доріг у Київській області – провідному інженеру та начальнику лабораторії з контролю якості повідомлено про підозру у заволодінні майном в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2019 році приватна компанія на виконання договору підряду зі Службою автомобільних доріг Київської області проводила ремонт ділянки дороги Миронівка-Богуслав. По завершенню робіт керівник підрядної фірми з метою заволодіння бюджетними коштами вказав в офіційних документах неправдиву інформацію про об'єм та якість виконаних робіт.

При цьому посадовці Служби автомобільних доріг, які мали проконтролювали якість та повноту виконаних робіт, діючи в інтересах підрядника, забезпечили виготовлення та підписання фіктивних актів лабораторних випробовувань та інших офіційних документів.

Ці документи були підписані головним інженером Служби автомобільних доріг у Київській області та її тодішнім директором. Таким чином підрядник неправомірно одержав 4,6 млн грн бюджетних коштів.

Крім того, ексдиректору Служби автомобільних доріг у Київській області, який нині обіймає посаду керівника КК «Київавтодор», повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУ Нацполіції у м. Києві.