Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано жителя Сумщини, який за 5000 доларів США обіцяв сприяння у виїзді за кордон для чоловіків

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури жителю смт Ямпіль Шосткинського району повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час зустрічі зі знайомим повідомив, що може допомогти йому виїхати за кордон. Він запевнив, що знає людей, які організують внесення необхідних відомостей до інформаційної системи «Шлях». Таку послугу оцінив у 5000 доларів США.

Під час наступної зустрічі 9 грудня 2022 року правоохоронці задокументували факт передачі громадянином обумовленої суми підозрюваному.

У підозрюваного та особи, яка також може бути причетна до незаконної діяльності, проведено санкціоновані обшуки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шосткинського районного управління поліції ГУ Нацполіції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Сумській області ДСР Нацполіції та у взаємодії зі співробітниками 5 прикордонного загону (м. Суми).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.