Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечував збройну агресію РФ – рівнянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури рівнянину повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, які заперечують збройну агресію РФ проти України та глорифікують її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними розслідування, проросійськи налаштований чоловік, який народився і все життя живе у Рівному, у березні 2022 року приєднався до Telegram-каналу, де регулярно поширював антиукраїнські матеріали, спрямовані на заперечення збройної агресії РФ та дискредитацію ЗСУ. Він висловлював своє стале переконання в тому, що начебто бійці полку «АЗОВ» займалися терором жителів Маріуполя, бомбардування території Донецької та Луганської областей нібито здійснюють військовослужбовці ЗСУ, а причиною війни в Україні є незаконні дії інших держав.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.