Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечували збройну агресію РФ проти України – підозрюються двоє службовців Фонду держмайна по Одеській та Миколаївській областях

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом службовим особам Регіонального відділення фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, службові особи через месенджер «Telegram» у приватній переписці між собою поширювали повідомлення, у яких виправдовували та заперечували збройну агресію РФ проти України, підтримували незаконні дії окупантів, а також поширювали матеріали, у яких міститься глорифікація представників армії держави-агресора.

Під час обшуку за місцями їх проживання правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється управлінням Служби безпеки в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.