Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупка продуктів для гумдопомоги за завищеними цінами - на Черкащині підозрюють керівника благодійної організації та спільників

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику благодійної організації та двом його спільникам за фактом розтрати коштів, призначених для закупівлі гуманітарної допомоги (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, керівник обласного осередку міжнародної гуманітарної організації залучив фіктивних посередників для закупівлі продуктів харчування. Спільники умисно завищили ціну товару приблизно на 30% під час закупівлі товару. Сума завданих міжнародній організації збитків склала понад 320 тис грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Черкаській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.