Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечував військових РФ продуктами та закликав співпрацювати з агресором – за держзраду судитимуть депутата райради на Сумщині

Сумська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата Охтирської районної ради VІІІ скликання за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також виправдовування збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що під час окупації Тростянецької громади депутат почав співпрацювати з військовослужбовцями збройних сил РФ. Він забезпечував їх продуктами харчування, надавав воєнізованим формуванням країни-агресора інформацію про оптимальні шляхи пересування територією, супроводжуючи їх як на власному автотранспорті, так і на їхній військовій техніці.

Також обвинувачений, спекулюючи на необхідних життєвих потребах під час окупації, закликав місцеве населення Тростянецької громади до так званих «перемовин» з військовослужбовцями країни-агресора. У соцмережах він поширював матеріали, які відповідно до висновків спеціалістів, є закликами до зміни меж території України. Також схвалював інформаційний контент, у якому міститься інформація щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.