Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечення логістики для перевезення окупантами українського зерна через Крим – повідомлено про підозру кримському «міністру»

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя окупаційному «Міністру сільського господарства Республіки Крим» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з моменту окупації півострова Крим у 2014 році підозрюваний активно будував свою кар’єру в незаконно створених органах влади. У травні 2022 року указом керівника окупаційної адміністрації Криму його призначено на посаду «Міністра сільського господарства РК». До компетенції «міністра» входять питання із забезпечення логістичних зв’язків щодо перевезення окупантами українського зерна через Крим.

Таким чином, підозрюваний добровільно обійняв посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі державної влади на тимчасово окупованому півострові Крим.  

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.