Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду судитимуть експравоохоронницю, яка працювала на окупантів у Куп’янську

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейської за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишня старша дізнавачка сектору дізнання Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області після захоплення російськими військовими Куп‘янська перейшла на бік ворога.

Обвинувачена агітувала своїх колег співпрацювати з окупантами з метою функціонування незаконного правоохоронного органу. Також вона провела обшук квартири колеги з метою відшукування і вилучення табельної вогнепальної зброї.

Ескправоохоронниця здійснювала документальне оформлення повідомлень і заяв про події і злочини, а також проведення відповідних слідчих (процесуальних) дій на посаді «и.о. дознавателя».

У серпні російські куратори «підвищили» її. Обвинувачена стала «и.о. заместителя начальника отдела дознания отдела полиции № 1» так званого «УВД ВГА Харьковской области».

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.