Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду кримську суддю засуджено до 12 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокуратури автономії суддю Київського районного суду міста Сімферополя АР Крим визнано винною у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Її заочно засуджено до 12 років позбавлення волі.

Прокурори довели, що після окупації півострова у 2014 році засуджена порушила присягу на вірність українському народу та почала співпрацювати з ворогом.

Суддя причетна до незаконного кримінального переслідування учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

У 2016 році, керуючись законодавством РФ, вона ухвалила рішення про продовження строку тримання під вартою заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу. Пізніше, його визнали винним у злочині, якого він не вчиняв, та за події, які відбулись до початку фактичної окупації Криму, засудили до 8 років позбавлення волі.

Своїми діями та рішеннями засуджена сприяла становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади Росії в Криму. Також надавала допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.