Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За чверть мільйона гривень обіцяв переправити чоловіка призовного віку за кордон - у Києві затримали псевдоадвоката

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру киянину за фактами організації незаконного перетину осіб через державний кордон України, одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, видаючи себе за адвоката, вимагав від чоловіка призовного віку 750 доларів США за вплив на прийняття рішення посадовими особами територіального центру комплектування і соціальної підтримки про визнання непридатним до служби. Кошти він одержав через довірену особу призовника.

Надалі підозрюваний запропонував самому посереднику свою допомогу у переправленні за кордон. За грошову винагороду у розмірі 250 тис грн він пообіцяв внести його дані у систему «Шлях», що дозволяє безперешкодний виїзд за кордон в умовах воєнного стану.

Правоохоронці затримали підозрюваного безпосередньо після одержання 250 тис грн.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Оболонського УП ГУ Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу працівників УСР в м. Києві ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.