Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Воював проти ЗСУ у так званій «народній міліції ДНР» на окупованих територіях Херсонської області – підозрюють жителя Донецька

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури мешканцю Донецька заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянин України у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного, воєнізованого формування – так званої «народної міліції ДНР».

З березня по червень 2022 року підозрюваний на посаді старшого стрілка брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за облаштування та укріплення блокпостів, ведення та коригування вогню по українських військовослужбовцях, охорону окупованих територій.

Також брав участь у виявленні українських військовослужбовців у тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області, незаконно затримував неповнолітніх громадян України.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.