Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вимагав хабар за стягнення аліментів – на одержанні 100 тис грн викрито державного виконавця

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури державному виконавцю одного з райвідділів державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у державного виконавця на примусовому виконанні перебуває рішення суду про стягнення з батька малолітньої дитини аліментів на її утримання.

У жовтні 2021 року виконавець вимагав у представника матері передати йому 20% від суми отриманих аліментів. У разі несплати цих коштів він погрожував зупинити виплати аліментів. На підтвердження своїх погрозу з грудня 2021 року він безпідставно зупинив відповідні виплати жінці аліментів, продовжуючи наголошувати на необхідності виконання його вимог, інакше поновлення виплат не відбудеться.

Після вторгнення РФ на територію України службовець припинив спілкування з жінкою та її представником, однак через кілька місяців поновив протиправні вимоги.

У ході контролю за вчиненням злочину його затримали правоохоронці під час одержання 100 тис грн неправомірної вигоди.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.