Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Відремонтували» теплові пункти зі збитками у 8 млн грн – викрито посадовця РДА, підрядників та посередників

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва керівнику одного з управлінь Шевченківської районної в місті Києві держаної адміністрації, чотирьом керівникам підприємств та двом засновникам суб’єктів підприємницької діяльності повідомлено про підозру у заволодінні майном (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, організована група у складі семи осіб, до якої увійшли посадовці, керівники підрядних організацій та фірм-посередників, налагодила механізм заволодіння бюджетними кошами.

Так, одне з управлінь Шевченківської РДА уклало ряд договорів з підприємствами про виконання робіт з капітального ремонту та модернізації модульних індивідуальних теплових пунктів (ІТП) житлових будинків на території району. При цьому, вартість поставленого підприємствами обладнання майже втричі перевищувала ціну таких модулів ІПТ у виробника продукції, а роботи з ремонту об’єктів проводилися не в повному обсязі. Отримані за рахунок штучного збільшення вартості обладнання та обсягів робіт кошти учасники організованої групи використовували на свою користь.

Проведеною в ході слідства експертизою встановлено, що збитки територіальної громаді міста Києва складають близько 8 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Шевченківського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.