Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Відправляли військовим РФ дані про українських захисників і правоохоронців – судитимуть чотирьох мешканців Донеччини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох громадян України за колабораційну діяльність та поширення інформації про переміщення, рух і розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 7 ст. 111-1, ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець Краматорська у травні 2022 року через месенджер надсилав представнику одного з силових відомств РФ інформацію про розташування особового складу та техніки українських військових, співробітників Державної прикордонної служби і Національної поліції на території м. Краматорська Донецької області. Загалом він відправив ворогу 4 повідомлення.

Другий обвинувачений – також краматорчанин у березні цього ж року переписувався через заборонену в Україні соціальну мережу з представником одного з незаконних збройних формувань. Чоловік відправив йому 14 текстових повідомлень з координатами про переміщення та розташування військовослужбовців Збройних Сил України на території Покровського району.

Мешканець Покровська співпрацював з представником армії країни-агресора у квітні цього року. Інформатор надіслав через соціальну мережу 5 повідомлень про розташування особового складу та техніки ЗСУ на території міста.

Четвертий обвинувачений – мешканець м. Бахмута у липні 2022 року розповсюджував через проросійські групи у месенджері дані про переміщення, вогневі позиції та місця дислокації підрозділів українських військових у місті.

Усі четверо правопорушників чекають на вирок суду під вартою.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалися слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.