Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вчинення розпусних дій щодо малолітніх дітей – киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури киянину повідомлено про підозру у вчиненні розпусних дій щодо малолітніх осіб та умисному зберіганні дитячої порнографії без мети збуту (ч. 2 ст. 156, ч. 1 ст. 301-1, КК України).

За даними слідства, підозрюваний створив Telegram-канал. Там під вигаданим ім’ям він систематично надсилав малолітнім користувачам повідомлення, які спонукали до дій сексуального характеру.

Встановлено, що протягом квітня 2021 року від його протиправних дій потерпіли двоє малолітніх мешканців Житомира.

За висновками судової лінгвістичної експертизи, надіслані ним повідомлення спрямовані на інтелектуальне розбещення малолітніх.

Крім цього, підозрюваний на власному мобільному телефоні зберігав матеріали, що містять дитячу порнографію. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання у нього виявлено майже 230 таких відео та графічних файлів. Згідно висновків експерта вони є дитячою порнографією.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Житомирській області за оперативного супроводу співробітників відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.