Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У колабораціонізмі підозрюється депутат міськради, який створює видимість відновлення спортивної інфраструктури Маріуполя

Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Маріупольської міської ради від забороненої в Україні «партії Шарія» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року депутат міської ради добровільно перейшов на бік ворога та брав активну участь у формуванні окупаційної влади у захопленому військами РФ м. Маріуполі. У подальшому він погодився обійняти посаду так званого начальника відділу фізкультури, спорту та туризму адміністрації міста Маріуполя «ДНР».

Перебуваючи на «посаді», підозрюваний керує відділом та реалізує політику окупаційної влади в особі «міністерства молоді, спорту і туризму «ДНР»», начебто спрямовану на відновлення пошкодженої через військову агресію РФ спортивної інфраструктури міста. Окрім цього, він залучає до співпраці місцевих мешканців та проводить інвентаризацію вцілілого майна спортивних об’єктів.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.