Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жительку Луганщини, яка очолила «відділ культури» в окупаційній адміністрації

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно «посадовиці» окупантів, яка очолила так званий «відділ культури, молоді та спорту адміністрації Міловського району ЛНР».

Їй інкримінована колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що навесні 2022 року жителька селища Мілове на Старобільщині, колишня працівниця державної установи, почала співпрацювати з окупаційною владою.

Під російським триколором прибічниця ворога організовує концерти, покладання квітів та інші культурні заходи. Вона вітала з новорічними святами військових окупаційної армії РФ, які дислокуються у населеному пункті.

Також псевдопосадовиця проводить активну роботу з жителями в окупації для підтримки дій країни-агресора, є медійною особою місцевих проросійських телеграм-каналів. Вона публічно дякувала Воронезькій області РФ за допомогу її «підшефному» Міловому та «відродження Луганської області».

Особа перебуватиме у розшуку до моменту затримання. За клопотанням прокуратури їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.