Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть трьох псевдопосадовців «ЛНР»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців Марківської громади Старобільського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після захоплення населених пунктів військами держави-агресора обвинувачені перейшли на бік ворога. Вони погодилися на співпрацю з окупаційною владою РФ двоє депутатів Марківської селищної ради 8 скликання. Жінку призначено «начальником Марківського районного управління юстиції міністерства юстиції ЛНР», на якій вона працювала упродовж березня-травня 2022 року. Пізніше обійняла «керівну посаду» у незаконно створеному органі влади – «адміністрації Марківського району ЛНР».

Інший депутат у березні 2022 року очолив так зване «управління житлово-комунального господарства адміністрації Марківського району ЛНР».

Ще одна обвинувачена – місцева мешканка, яка раніше працювала на керівній посаді Марківського управління ветеринарної медицини та пішла «служити» окупаційній владі держави-агресора. На початку квітня 2022 року вона стала «заступником начальника–лікарем ветеринарної медицини» так званого державного закладу «ЛНР» – «Станції по боротьбі з хворобами тварин Марківського району державної служби ветеринарної медицини ЛНР».

На псевдопосадах у незаконно створених органах так званої «ЛНР» обвинувачені сприяють легалізації окупаційного режиму.

Їм загрожує покарання – до 10 років позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.