Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так званого «суддю» псевдореспубліки «ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього судді Тельманівського районного суду Донецької області за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році обвинувачений добровільно взяв участь в утворенні та функціонуванні на території області системи незаконних судових органів окупаційної влади РФ.

Очоливши так званий «Новоазовський районний суд ДНР» і застосовуючи незаконно введене «законодавство псевдореспубліки», екссуддя створює умови для роботи на території України судового органу окупаційної адміністрації, здійснює «правосуддя» і приймає протиправні рішення.

Крім того, обвинувачений проводить брифінги для підконтрольних окупаційному режиму ЗМІ, висвітлюючи діяльність терористичної організації.

Досудове розслідування здійснювалось третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполь) ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу УСБУ в Дніпропетровській області.