Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть мешканця Чернігівщини за колабораційну діяльність

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за вчинення колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації збройними силами Російської Федерації села Новий Биків Ніжинського району Чернігівської області обвинувачений добровільно ініціював збір у односельчан продуктів харчування та матеріальних цінностей з метою подальшої передачі їх російським військовослужбовцям.

Окрім цього, протягом березня 2022 року передавав окупантам адреси місцевих жителів, які мали необхідні для будівництва укріплень інструменти. У подальшому спільно з військовими РФ брав участь у проведенні обшуків у домівках селян, вилученні засобів мобільного зв’язку та матеріальних цінностей.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом УСБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.