Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть експоліцеського з Куп‘янська, який працював на окупантів

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно експравоохоронця за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що колишній оперуповноважений Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області добровільно співпрацював з російськими загарбниками. У травні він разом з військовими РФ провів обшук у квартирі свого колеги — шукав табельну вогнепальну зброю. Також закликав своїх знайомих працювати на окупаційну владу, аргументуючи «хорошей зарплатой от РФ».

Згодом він обійняв псевдопосаду «исполняющего обязанности старшого оперуполномоченного отдела уголовного розыска» так званого «УВД ВГА Харьковской области».

Експравоохоронця судитимуть заочно в Ленінському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Куп’янського РВ Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.