Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох учасників угруповання, які організували нарколабораторію з щомісячним мільйонним прибутком

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників наркоугруповання за фактами незаконного виробництва, збуту наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах та незаконного поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що жителі Київської області організували на Чернігівщині нарколабораторію. Вони щомісяця виготовляли близько 50 кг амфетаміну та 10 кг метадону. В подальшому збували наркотичні засоби оптовими партіями. Їх місячний прибуток від такої діяльності складав понад мільйон гривень.

Під час обшуків в нарколабораторії, за місцем проживання та автівках обвинувачених вилучено близько 2,5 кг наркотиків, 20 л проміжного продукту метадону та 35 л амфетаміну у рідкому стані, 2,5 тонн прекурсорів, знаряддя для їх незаконного виготовлення, зважування, пакування та зберігання, лабораторне обладнання, зброю, мобільні телефони, банківські картки.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Головного слідчого управління за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України та прикордонників Чернігівщини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.