Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Стали керівництвом комунального підприємства при окупантах – в Ізюмі затримали двох підозрюваних у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, житель Ізюма, який до окупації обіймав посаду інженера з безпеки руху КП «Благоустрій міста Ізюма», пішов на співпрацю з ворогом. Наприкінці березня за пропозицією окупантів він став директором цього підприємтсва.

Псевдодиректор організовував роботу підприємства, проводив наради, надавав працівникам вказівки щодо їхньої діяльності, брав участь у нарадах під керівництвом окупаційної влади м. Ізюм, брав на роботу працівників, організовував видачу заробітної плати у російських рублях.

Його колега до початку війни був начальником дільниці цього ж комунального підприємства. На пропозицію окупантів він добровільно погодився стати «заместителем директора». Періодично чоловік навіть виконував функції «исполняющего обязанности директора коммунального предприятия», коли призначений окупантами очільник перебував на лікарняному.

Правоохоронці затримали чоловіків в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.