Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяють «націоналізації» майна державою-агресором – на Луганщині викрито трьох псевдопосадовців

За процесуального керівництва Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур трьом колишнім посадовцям повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення території Старобільського району російськими військами підозрювані підтримали окупаційний режим країни-агресора, почали співпрацювати з ворогом та сприяти загарбницькій діяльності.

Колишня заступниця начальника відділу соціально-економічного розвитку територій Старобільської райдержадміністрації при окупаційній владі РФ стала «начальником відділу землекористування, архітектури і містобудування адміністрації Старобільського району ЛНР».

Місцевий житель, близькі родичі якого активно співпрацюють з окупантами, добровільно обійняв псевдопосаду «начальника відділу агропромислового розвитку адміністрації Старобільського району ЛНР».

Аналогічну посаду в тимчасово окупованій Марківці обійняла колишня начальниця відділу агропромислового розвитку селищної ради. Жінка очолила так званий «відділ агропромислового розвитку адміністрації Марківського району ЛНР».

Після початку російської агресії підозрювані сприяли окупантам у проведенні так званої «націоналізації» земель та агропромислових підприємств. Також вони відповідали за перепідпорядкування підприємств окупаційній владі та організацію сплати податків до бюджету «ЛНР».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.