Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацює з окупантами та пропагує збройну агресію РФ серед українських дітей – за колабораціонізм судитимуть освітянку з Луганщини

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно працівника освітньої сфери Луганщини. Їй інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що колишній соцпедагог Новоайдарської обласної санаторної школи добровільно погодилась співпрацювати з окупаційною адміністрацією РФ та представниками так званої «ЛНР».

У березні 2022 року жінку призначено директором закладу освіти окупаційної влади – «Новоайдарської санаторної школи-інтернату», що продовжила функціонувати у захопленій будівлі школи на території Щастинського району Луганщини. Керівниця навчального закладу пропагує збройну агресію РФ проти України та в процесі навчання українських дітей займається переведенням системи освіти на «російські стандарти».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.