Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Службова недбалість зі збитками понад 1 млн грн - ексдиректору Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА повідомлено про підозру

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому директору Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, між Головним управлінням житлового забезпечення та комунальним підприємством «Житлоінвестбуд-УКБ» був укладений договір оренди нежитлових приміщень площею понад 1400 кв м по вул. Володимирській в м. Києві для виконання функцій, передбачених статутом.

Проведеною аудиторською перевіркою установлено, що в порушення методики розрахунків плати за користування комунальним майном орендна ставка за укладеним договором оренди та його умови впродовж 2016-2019 років Департаментом КМДА не змінювалася. Таким чином приміщення територіальної громади міста тривалий час надавалось в оренду по необґрунтовано заниженій вартості.

Внаслідок неналежного виконання підозрюваним службових обов’язків, територіальна громада міста Києва недоотримала орендні платежі на суму понад 1 млн грн.

Наразі вирішуються питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та пред’явлення до нього цивільного позову в інтересах Київської міської ради з метою відшкодування завданої кримінальним правопорушення шкоди.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.