Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ще одному учаснику незаконного референдуму на Миколаївщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури ще одному учаснику незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Миколаївської області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний добровільно взяв участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Кінбурнської коси. Також чоловік, який є одним з лідерів миколаївського «антимайдану» і у 2014 році здійснював блокування однієї з військових частин, фігурує у репортажі російського інформаційного видання та ворожих телеграмканалах.

Наразі чоловік переховується на тимчасово окупованій території АР Крим.

У ході проведення обшуку за місцем його реєстрації, виявлено та вилучено копію паспорта громадянина РФ, а також заборонені атрибути російської пропаганди.

Заходи з викриття злочину проводили співробітники Управління СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.