Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розбійний напад та вбивство літньої жінки – чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі, а його спільницю до 11 років

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Білоцерківської окружної прокуратури судом винесено вирок громадянину за скоєння розбійного нападу та вбивство (ч. 4 ст. 187, п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), а його спільниці – розбійного нападу (ч. 4 ст. 187 КК України). Чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі, спільницю – до 11 років позбавлення волі.

Прокурором у суді доведено, що у лютому 2016 року чоловік за попередньою змовою зі своєю знайомою скоїли розбійний напад на 80-річну жінку. Вони прийшли до помешкання потерпілої та, представившись працівниками ПАТ «Київобленерго», під приводом перевірки лічильника електроенергії.

Чоловік зв`язав бабусі мотузкою руки та ноги, завдаючи їй удари по різних частинах тіла. Засуджені шукали у будинку цінні речі. Щоб жінка сказала де вона їх зберігає, вони періодично били її руками та ногами по голові і тулубу. Бабуся декілька разів втрачала свідомість, а потім від отриманих травм померла.

При призначенні покарання судом враховано, що чоловік вже мав судимість за скоєння розбійного нападу, і призначив йому найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі.

За матеріалами Київської обласної прокуратури