Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ремонт столичного скверу зі збитками у понад 700 тис грн - повідомлено про підозру посадовцю комунального об’єднання

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику управління КО «Київзеленбуд» за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, в грудні 2021 року між комунальним об’єднанням та підрядником укладено договір щодо проведення капітального ремонту скверу у Солом’янському районі столиці. Не виконавши роботи у повному обсязі, підрядник вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт щодо їх обсягів та вартості матеріалів, які використовувалися. У свою чергу, начальник управління достовірно знаючи про відсутність проведення будівельних робіт у повному обсязі, а також про невідповідність вартості матеріалів, виробів та конструкцій, підписав ці акти.

Згідно висновку судово-економічної експертизи, столичному бюджету завдано збитків на суму понад 700 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Проводяться слідчі дії щодо встановлення інших учасників злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників УСР в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.