Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пропагував «русский мир» - киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю столиці, який виправдовував збройну агресію РФ проти України та публікував агітаційні матеріали на підтримку військовослужбовців країни-агресора (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у березні-травні 2022 року підозрюваний, використовуючи власні акаунти у забороненій соціальній мережі, поширював матеріали з підтримкою збройної агресії РФ проти України та активно глорифікував її військовослужбовців. Він розміщував у соцмережі пропагандистські відеоматеріали, поширював дезінформацію про українських військовослужбовців та заклики до окупації території нашої держави.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

На даний час тривають слідчі дії, встановлюються усі обставини вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.