Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура передала до суду справу депутата з Рубіжного, який підтримав російське вторгнення та співпрацював з «кадирівцями»

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно депутата Рубіжанської міської ради за фактом колабораційної діяльності (ч. 1, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець підтримав встановлення окупаційного режиму, публічно закликав до підтримки дій країни-агресора, її збройних формувань та окупаційної адміністрації.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був директором Рубіжанської центральної міської лікарні. Після захоплення міста почав працювати під ворожим прапором на аналогічній посаді – «головним лікарем ДУ «Рубіжанська центральна міська лікарня» МОЗ ЛНР».

У пропагандистських російських медіа «чиновник» неодноразово з’являвся в оточенні окупаційного «мера» міста та озброєних «кадирівців». Також він повідомляв про нібито отримання допомоги для медзакладу від спецзагону «Ахмат» Росгвардії РФ по Чеченській Республіці, що безпосередньо брав участь в масованих обстрілах та силовому захопленні міста.

Чоловіка оголошено у розшук. Йому заочно обрано судом запобіжний захід – тримання під вартою.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.