Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продаж гуманітарної допомоги на 20 тис доларів США – підозрюють столичного підприємця

За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва приватному підприємцю повідомлено про підозру за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував схему незаконної реалізації у м. Києві товарів військового призначення, ввезених на територію України у якості гуманітарної допомоги Збройним Силам України.

У межах слідства задокументовано продаж 290 аптечок та двох тепловізійних прицілів на загальну суму 20 тис доларів США.

У ході контролю за вчиненням злочину підприємця затримано у порядку ст. 208 КПК України.

У ході проведених низки обшуків за місцем проживання та в інших приміщеннях правоохоронці вилучили товари військового призначення, мобільні телефони, носії інформації, чорнові записи, печатки, а також грошові кошти у сумі 860 тис грн, 330 тис доларів США та 34 тис євро, походження яких наразі встановлюється.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Дарницького УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.