Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру «виконуючому обов’язки голови адміністрації» окупованого селища на Донеччині

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю смт Володимирівка Волноваського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року колишній працівник промислового підприємства регіону почав добровільно співпрацювати з окупаційною владою РФ, обійнявши псевдопосаду тимчасово виконуючого обов’язки голови «адміністрації смт Володимирівка Волноваського району ДНР».

Підозрюваний співпрацює з так званою військовою комендатурою окупантів, бере участь у спільних нарадах, здійснює видачу «перепусток» для виїзду громадян за межі селища, визначає черги ремонту будівель, складає списки осіб на отримання пенсійних виплат та іншої соціальної допомоги від РФ і псевдореспубліки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділу слідчого управління за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.