Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у колабораціонізмі двом псевдокерівникам в окупаційних адміністраціях «ЛНР»

За процесуального керівництва Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області двом очільникам окупаційних підрозділів у так званих «органах влади ЛНР» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після силового захоплення території Луганщини підозрювані підтримали окупаційний режим країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом.

Колишній завідувач Марківського селищного будинку культури став «начальником відділу культури, молоді та спорту адміністрації Марківського району ЛНР». Цю посаду він обійняв у червні 2022 року.

Також на бік окупантів перейшов колишній працівник Луганського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. У травні 2022 року він добровільно погодився очолити «відділ землекористування, архітектури та містобудування» у так званій «адміністрації міста Рубіжне ЛНР». Напрямок роботи для чоловіка не новий, адже він працював на аналогічній посаді у Рубіжанській міській раді у 2018-2019 роках.

Псевдокерівники виконують доручення окупаційних адміністрацій РФ із забезпечення роботи незаконних структур та висвітлення їхньої діяльності у захоплених населених пунктах Луганської області.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.