Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру так званому «начальнику відділу з питань молодіжної політики адміністрації м. Маріуполя»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю м. Маріуполя у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року, коли місто окупували війська країни-агресора, чоловік добровільно перейшов на бік ворога та погодився обійняти посаду так званого начальника «відділу з питань молодіжної політики адміністрації м. Маріуполя ДНР».

До його обов’язків входить забезпечення та реалізація державної молодіжної політики псевдореспубліки щодо патріотичного виховання дітей і молоді, які проживають в окупованому агресором місті. Також під керівництвом підозрюваного організовуються та проводяться «військово-патріотичні» заходи, спрямовані на викривлення подій, що зараз відбуваються в Україні.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.