Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру призначеній окупантами директорці школи на Харківщині, яка впроваджувала стандарти освіти РФ

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області громадянці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, наприкінці липня підозрювана стала директоркою школи у с. Яковенкове Ізюмського району. Пропозицію обійняти цю посаду жінка отримала від представників окупаційної влади. 1 серпня вона навіть уклала трудовий договір з так званим «керівником відділу освіти Балаклійського територіального управління Ізюмського району».

З першого дня виконання своїх обов‘язків директорка повідомила вчителям, батькам та учням про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти РФ.

Також підозрювана разом з іншими працівниками школи вилучила підручники з української мови та літератури, українську символіку, шкільну документацію та художню літературу з учбового процесу, про що склала відповідний акт і підписала його.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.