Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру експодатківиці з Куп’янська, яка перейшла на бік окупантів

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишній податківиці заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювана добровільно погодилася на співпрацю з представниками РФ. Вона пройшла співбесіду та зайняла псевдопосаду «головного спеціаліста відділу реєстрації та приймання звітності» незаконно створеної окупаційної «Податкової служби Харківської області». Серед її обов’язків було незаконне адміністрування обов’язкових платежів з мешканців тимчасово окупованої території Харківської області.

Також підозрювана надала представникам РФ наявні дані платників податків на території Куп’янського району Харківської області та забезпечила ведення баз даних осіб, які проживають на тимчасово окупованій території і вимушені здійснювати обов’язкові платежі представникам окупаційної влади. Це так званий «Реєстр підприємців без утворення юридичної особи, що здійснюють діяльність в Харківській області». Також вона виготовляла та видавала від імені представників окупаційних військ документи про надання дозволів на ведення підприємницької діяльності із одночасним стягненням встановленої плати, що призвело до надходження грошей у фінансові фонди псевдовлади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Департаменту контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.