Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у колабораціонізмі двом псевдозаступникам «голови Жовтневої райадміністрації м. Маріуполя»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом мешканцям м. Маріуполя у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року, коли місто окупували війська країни-агресора, громадяни добровільно перейшли на бік ворога та погодилися обійняти посади так званих заступників «голови Жовтневої районної адміністрації м. Маріуполя» фейкової псевдореспубліки «ДНР».

Працюючи на окупантів, підозрювані розробляють програми «розвитку» зруйнованого агресором району, взаємодіють з «підприємствами» та «установами», а також створюють вигляд вирішення соціально-побутових питань у вщент зруйнованому самими ж окупантами районі міста.

Окрім цього, використовуючи надані представниками окупаційної адміністрації РФ повноваження, колаборанти налагодили взаємодію з підконтрольними ворогу ЗМІ й використовують їх для здійснення пропагандистських акцій і формування думки серед населення про законність та легітимність роботи «районної адміністрації».

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.